Bloggen byter namn

Bloggen byter namn till Enkelheten – det autentiska självet. Under  en längre tid har artiklarna här handlat om en kritik gentemot självförverkligandeidén såsom den allmänt uppfattas. Skepticismen har inte minskat med tiden – tvärtom. Självförverkligandeidén handlar i allt ökande grad om egoism och inte något mer än så. Bokförlag, kursanordnare och coacher representerar en tolkning av självförverkligandet som om det handlade om en ”do-it-yourself”- kurs. Det nya namnet ”Enkelheten – det autentiska självet” lämnar inga uppenbarade betydelser, vilket är avsiktligt. Det är inte den exakta tolkningen som är målet, men sökandet efter målet. Det är i den kreativa processen, i formulerandet, meningen finns. Att komma fram är bara startpunkten för nya frågor, kreativitet och mening. Vissa saker måste alltid få fortsätta existera oåtkomligt för språket. Så är det med Självförverkligande bl.a.

2 svar på ”Bloggen byter namn”

  1. Vilken helt fantastisk blogg.Vet du om ex svenska kyrkan i stockholm har några samtals grupper där man diskuterar dylika ting?

  2. Tack!
    Jag vet inget om vad kyrkan i stockholm erbjuder men här i Mora vet jag att det fanns intresse när jag förde fram idén om en slags samtalsgrupp. Det fanns dock en uttalad rädsla för att man skulle locka till sig religiösa galenpannor om man marknadsförde sig i lokaltidningen. Därför blev det så att vi bjöd in folk att delta som fanns mer eller mindre i våra egna nätverk. Vår samtalsgrupp varade ungefär ett år och avslutade med en kortare ”pilgrimsfärd” mellan fäbodställena norr om Mora och Orsa.
    Så jag rekommenderar dig att själv ta initiativ till en sådan grupp, i samarbete med präster och/eller diakoner i din församling. Det måste inte vara så märkvärdigt eller genomorganiserat. Samtalet i sig kommer att visa vägen…
    Lycka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *