Meny Stäng

Min resa

Här skriver jag lite om min bakgrund och erfarenheter. Vad som ledde fram till mitt företag Enkelheten livscoach, och vad och vilka som inspirerat mig under livsresans gång så här långt.

Året 2018 var ett av de mest omvälvande hittills i mitt liv. Då bestämde jag mig för att byta bransch, inte längre vilja vara anställd och istället driva mitt eget företag. Jag ville vända tillbaka till att hjälpa människor i förändring, istället för att tjäna pengar i byggindustrin. Min sambo och jag separerade efter 20 år tillsammans. Jag hade under ett decennium bara jobbat för pengarnas skull men jag märkte att det blev alltmer ohållbart. Jag kände mig till sist som om jag sålt min själ för pengar, för ett arbete som kändes mer och mer meningslöst.

Den första och efterlängtade vårsolen vid Siljans strand 2020.

Mot det okända

Under lång tid hade en gnagande känsla vuxit fram om att göra något annat. Men det tog tid innan jag kunde formulera det i ord. Så småningom kunde jag ge uttryck för en vision om att förena mina yrkes- och livserfarenheter med mina nyvunna värderingar och min längtan efter ett rikare liv, emotionellt, spirituellt och socialt. Av olika skäl som jag inte rådde över, kom jag att lämna både mitt arbete och mitt förhållande sedan 20 år bakom mig.

Summum Bonum

Jag ville att allt varit med om och lärt mig under åren, skulle löpa ihop i en enda, gemensam punkt. Jag ville kunna använda mig av mina lärdomar från livets alla områden i min nästa yrkesroll, som jag visste skulle handla om att möta andra människor i deras utveckling. Jag ville komma bort från en yrkesroll som definierades av “Göra”, till ett sätt att verka genom att “Vara.” Detta är min definition på “det högsta goda” – Summum Bonum. Mina tidigare erfarenheter av att coacha människor, individuellt och i grupp lockade mig tillbaka. Den här gången har jag ännu mer erfarenheter och har lagt till Certifierad Livscoach i meritlistan utöver Certifierad Mental Tränare. Jag har också utbildningar i Lösningsfokuserad metodik och Motivational Interviewing som kommer till nytta i coachingsamtalen.

I det nya

Min resa har gått från leda och tvivel, genom djupaste sorg och förtvivlan. Men genom att hålla fast vid drömmen om ett liv med mer kärlek, vänskap och livslust, är jag idag en förändrad person. Jag känner mig oändligt mycket rikare och sannare, är långt mer öppen med tankar och känslor. Självklart finns det stunder med mer mörker men det är ok – det får också finnas där eftersom de är en del av livet. Men det hindrar inte mig att fortsätta gå på vägen mot ett ännu mer rikt och kärleksfullt liv – min väg.